Přeskočit na hlavní obsah

5 Duchovních míst, které musíte v Thajsku navštívit

Spiritualita je přirozeně velmi subjektivní věcí každého jedince. Dá se však říci, že Thajsko je vyhlášené jako jedno z nejduchovnějších míst jihovýchodní Asie.

S množstvím pozoruhodných chrámů, četnými náboženstvími a duchovními přesvědčeními, stejně jako mnoha posvátnými a svatými místy, které je třeba vidět, je Thajsko absolutní Mekkou všeho duchovního.

Pokud právě plánujete výlet do této nádherné země, podívejte se níže na některá z nejduchovnějších míst v Thajsku.


Kanchanaburi je jedním z nejvíce duchovních míst v Thajsku z mnoha důvodů. Je domovem nechvalně známé železnice smrti a mostu přes řeku Kwai, který postavilo Japonské impérium během druhé světové války, aby během války zásobovalo vojáky zbraněmi.


Odhaduje se, že během stavby železnice zemřelo 180 000 až 250 000 válečných zajatců kvůli strašným pracovním podmínkám a trestům. Je tedy jasné, že železnice je nyní místem spirituality pro místní i turisty, kteří chtějí vzdát úctu mrtvým.


Jedním z míst, kde to můžete udělat, je jeskyně Tham Krasae, která je domovem sochy Buddhy, kam se mnoho místních přichází modlit a vzdát jim úctu.

Kanchanaburi sídlí na západě Thajska a lze se k němu poměrně snadno dostat 3hodinovým minivanem z Bangkoku nebo 12hodinovou noční jízdou autobusem z Chiang Mai na severu Thajska.


Chiang Mai


V samotném městě Chiang Mai je více než 24 buddhistických chrámů a bezpočet dalších zdobí krajinu kolem města.Jedno z nejznámějších a pravděpodobně nejduchovnějších míst v Chiang Mai a okolí leží na vrcholu hory Doi Inthanon v národním parku Doi Suthep-Doi Pui . Zde najdete chrám Phra Mahathat Naphamethanidon


Místní obyvatelé i návštěvníci považují toto místo za neuvěřitelně krásné a duchovní, protože jeho přírodní prostředí uvnitř národního parku vytváří skutečně malebné a klidné místo.


Chiang Mai je známé jako hlavní město na severu Thajska a má mnoho dopravních spojení do různých dalších měst v Thajsku. Jedna z nejoblíbenějších tras je do az Bangkoku, na kterou se lze dostat přes noční VIP autobus s thajským Sriramem .


Bangkok

V Bangkoku je tolik chrámů a náboženských míst, že jejich přesný počet vlastně nikdo nezná; odhaduje se však, že ve městě Bangkok jsou tisíce buddhistických chrámů, možná skoro až 40 000!


Jedním z nejduchovnějších míst ve městě a vlastně i v celém Thajsku je buddhistický chrám Wat Pho. Toto pozoruhodně náboženské místo je domovem mnoha duchovních staveb a soch; nejvíce pozoruhodně pojmenovaný 'Chrám ležícího Buddhy'.

Uvnitř tohoto chrámu najdete 46 metrů dlouhou obří sochu ležícího Buddhy, která pochází z roku 1848. Je to neuvěřitelně důležité a náboženské místo pro místní obyvatele a cestovatele z dálky, kteří chrám navštěvují, aby se modlili, meditovali a přispívali.


Jako hlavní město Thajska má Bangkok desítky dopravních spojení do téměř všech velkých měst v zemi. Do az oblíbeného turistického města Krabi do Bangkoku se snadno dostanete nočním autobusem se společnostmi jako Lignite Tour nebo VIP autobusem s Thai Sriram.


Bangkok má také dopravní spojení s Chumphonem (6 a půl hodiny), Pattayou (2 a půl hodiny) a Phuketem (14 hodin), abychom jmenovali alespoň některé.


Krabi


Krabi je známé tím, že je domovem jednoho z nejduchovnějších míst v celém Thajsku; Wat Tham Suea, také známý jako tygří jeskynní chrám.Toto posvátné místo leží na vrcholu hory s 1 260 schody k dosažení vrcholu.


Až tam budete, uvítá vás obří zlatá socha Buddhy, která impozantně sedí na 2000 stop vysokém vrcholu. Na místě jsou v jeskyni také otisky tygřích tlap, o kterých se předpokládá, že patří tygrovi, který tam kdysi zřejmě pobýval.


Přístup k tomuto podivuhodnému duchovnímu místu není snadný úkol, ale pokud se dokážete odvážit vydatnému a strmému výstupu, budete jistě uchváceni tím, co najdete na vrcholu.


Existuje spousta možností trajektů a minivanů do az Krabi a Phuketu; Sri Trang Tour Bus trvá pouhé 3 hodiny, zatímco standardní trajekt s Phi Phi Cruiserem může trvat 8 až 9 hodin.


Ayutthaya


Ayutthaya je domovem bezpočtu starověkých ruin a náboženských míst, takže je to neuvěřitelně duchovní místo, které mohou navštívit místní věřící i turisté.V epicentru města najdete historický park Ayutthaya zapsaný na seznamu světového dědictví UNESCO, který je domovem čtyř hlavních posvátných chrámů. Je zde také královský palác a královská kaple, která je známá také jako Wat Phra Si Sanphet.


Vzhledem k tomu, že se město přímo hemží starodávnými historickými ruinami, sochami, sochami a chrámy, lze s jistotou říci, že Ayutthaya je místem, které v Thajsku musíte navštívit, pokud hledáte nejlepší duchovní místa.

Ayutthaya se nachází jen něco málo přes 1 hodinu jízdy severně od Bangkoku a můžete naskočit na VIP minivan s thajským Happy Taxi, který vás odveze na krátkou vzdálenost.


Mezi Ayutthayou a mnoha dalšími městy v Thajsku není příliš mnoho dopravních spojení, protože je to relativně malé město, ale pokud se chcete v zemi vydat na sever, Thai Railway nabízí cesty vlakem do Chiang Mai několikrát denně. Tyto cesty však mohou často trvat až 13 hodin, takže pokud se tam chcete dostat mnohem rychleji, vyberte si rychlejší VIP autobus s Thai Sriram .

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Nejlepší pouliční jídlo v Maroku

  Nejlepší pouliční jídlo v Maroku pro jedlíky masa Kefta Pokud máte rádi grilovaná masa, musíte bezpodmínečně vyzkoušet nějakou keftu.  Jedná se o mleté ​​jehněčí nebo hovězí špízy ochucené kmínem, paprikou a koriandrem a grilované na otevřeném plameni, díky čemuž má maso neodolatelnou kouřovou chuť.  Briouat Briouat je slané pečivo plněné masem, sýrem a zeleninou.  Prodejci naplní filové těsto náplní dle vašeho výběru, složí lahodné výtvory do trojúhelníku nebo čtverce a smaží je, dokud nebudou křupavé.  Toto občerstvení najdete ve stáncích po celé zemi.  Merguez Jedná se o dlouhé tenké severoafrické klobásy vyrobené z mletého hovězího, jehněčího masa nebo kombinace obou.  Přidávají omáčku harissa, papriku a další koření pro výraznou chuť.  Merguez můžete jíst samotný nebo uvnitř khobz (marocký chléb).  Nejlepší část tohoto jídla?  Podává se s nejúžasnější pikantní rajčatovou omáčkou. Zaletíme se tam podívat ? Levné letenky do Maroka >>  Shawarma O této blízkovýchodní klasice j